Plecing Kangkung en Tahu Petis

 

De Indonesische Ambassade in Den Haag heeft in samenwerking met o.a. de Indonesian Chef Association Belanda (Indonesische Chef Vereniging in Nederland), stichting Indonediair, Indokok Cooking-School, Restaurant Blauw Amsterdam, Toko Iboe Tjilik, Asia Gastronomica op Donderdag 24 Oktober 2013 de "Culinary Competition Indonesia 2013”  georganiseerd in kookstudio Keizer Culinair Den Haag met thema “ Gezond en Authentiek”.

Het evenement werd gehouden in 2  rondes met 8 teams die authentieke Indonesische gerechten hebben gekookt. Een van de opdrachten van de wedstrijd was dat elk team minstens 5 soorten Indonesische kruiden moesten gebruiken.

Daarnaast werden er ook diverse andere activiteiten georganiseerd tijdens  de wedstrijd, zoals Indonesische kook- demonstraties door chef-kok Agus Hermawan (Restaurant Blauw) en Eduard Roesdi van Toko Iboe Tjilik. Ook vonden er doorlopend demonstraties fruit snijden door chef Didi Han plaats en werd er door Choi Kee verschillende soorten tahu isi verkocht.

De juryleden bestonden uit de bekende jonge chef-kok zoals Agus Hermawan, Benno R. Renaud en Detty Janssen. De eerste winnaar is mevrouw Istiana met haar “tahu petis” in de eerste ronde en “plecing kangkung a la Surabaya” in de tweede ronde. Als de tweede winnaar is mevrouw Maura Latumaerissa o.a. met haar ” Ikan Papeda Kuah”. Beide winnaars kreeg een trofee, een certificaat van de Indonesische Ambassade en prijzengeld.

Kijk voor een impressie naar de foto's  onder 'Gallery'